Shop Tour Amsterdam
 • Alleen de beste stadswandelingen en fiets tours zijn te vinden op toursenstadswandelingen.nl. Ons team heeft deze routes al vele malen beproefd, en willen hun kennis graag met u delen.
 • Afstand:
  2.5 km
 • Gemiddelde tijdsduur:
  3 uur
 • beurs van berlagede bijenkorf amsterdammagna plaza9 straatjes amsterdamtikal amsterdamrunstraat amsterdam 9 straatjeslaura dolspuccini bombini torensluis amsterdam
  We beginnen deze gezellige shop tour voor de deur van het café van de beurs van Berlage. Dit Rijksmonument diende ooit als Beursgebouw maar tegenwoordig wordt de Beurs van Berlage gebruikt als centrum voor exposities, congressen en andere bijeenkomsten.
  Vanaf de Beurs van Berlage lopen we naar de Bijenkorf. De Bijenkorf is Amsterdams bekendste warenhuis en ligt direct aan de Dam en het Damrak. Alles is er te vinden van kleding tot aan parfum, boeken, sieraden, meubels en speelgoed. Op de bovenste verdieping heeft de Bijenkorf zelfs een restaurant met een prachtig uitzicht over Amsterdam. De Bijenkorf, in 1870 opgericht door Simon Philip Goudsmit als kleine fourniturenwinkel in de Amsterdamse Nieuwendijk, heeft zich in de loop der tijd uitgebreid tot een bekend Nederlands Warenhuisketen met de HEMA als dochtermaatschappij.
  Als we de Bijenkorf weer uitlopen lopen we over de Dam en langs de Nieuwe Kerk naar het Magna Plaza. Het Magna Plaza, gebouwd in 1899, diende tot 1987 als hoofdpostkantoor van Amsterdam, maar nadat het grondig werd gerenoveerd is het tegenwoordig een chique warenhuis van allure. Het Magna Plaza zit vol met leuke kledingwinkeltjes waar ze zowel de bekende als de minder bekende merken verkopen.
  Als we het Magna Plaza weer uitlopen lopen we direct de Raadhuisstraat in. Bij de Raadhuisstraat gaan we bij de tweede brug links en lopen we de bekende ''9 straatjes'' in. De ‘9 straatjes’ bestaan uit; de Berenstraat, Gasthuismolensteeg, Wolvenstraat, Reestraat, Runstraat, Hartenstraat, Oude Spiegelgracht, Huidenstraat en de Wijde Heisteeg. In deze straatjes kunt u leuke winkeltjes vinden die de niet alledaagse dingen verkopen. Als eerst zullen we een bezoekje brengen aan de winkeltjes in de Hartenstraat. Hier zult u uw ogen uitkijken.
  Het winkeltje dat u zeker niet mag overslaan is het winkeltje op nr. 2a. Hier bevindt zich namelijk het winkeltje Tikal. Dit is de perfecte winkel voor iedereen die op zoek is naar bijzondere cadeautjes. De producten die in Tikal worden verkocht haalt de eigenaresse zelf uit Mexico en Guatamala. Zo verkopen ze in de winkel sjaals, tassen, handgemaakte artikelen van Frida Kahlo (tassen, kandelaars), amuletten, geluksflesjes en vingerpoppetjes. Tikal is een kleurrijke en bonte winkel en alleen de aanblik doet je al vrolijker worden.
  Als je toch bij de 9 straatjes bent moet je zeker een klein bezoekje brengen aan de kaaskraam in de Runstraat 7. Deze winkel is zo langzamerhand een begrip geworden. Het is een echte kaasspeciaalzaak met een aanbod van honderden verschillende kazen uit heel Europa en als je het lief vraagt laat de eigenaar je ook nog even voorproeven van al deze lekkernijen. In de Berenstraat op nr. 18 is de winkel van Marlies Dekker te vinden. Hier kunt u de laatste ontwerpen van Marlies met uw eigen ogen bekijken en beoordelen.
  Maar ook mag de winkel van Laura Dolls door de dames zeker niet voorbijgelopen worden. Laura Dols op nr. 7 van de Wolvenstraat. Laura Dols zit vol kleding uit de jaren 50. De winkel is bekend om de meest uitgebreide collectie avond- en feestkleding voor dames en heren.
  Als we weer terug bij de Hartenstraat zijn kunt u even op adem komen in café Van Harte, waar u zich kunt trakteren op een welverdiende kop koffie met iets lekkers. Vanaf de Hartenstraat lopen we naar het Singel. Bij het Singel gaan we naar links tot we bij de Torensluis komen. Op het Singel nr. 184 zit Puccini Bombini. Deze winkel is er eentje voor de echte ''lekkerbekkies'' onder ons. Deze winkel staat namelijk vol met de heerlijkste chocolade, bonbons en pralines. Krentenbonbons met rum of bonbons gevuld met abrikoos en marsepein, hier verkopen ze het allemaal?